Duurzaamheid

Iedereen geniet van bloemen en planten. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen, moeten we verantwoordelijk omgaan met de aarde en haar grondstoffen. Het bijdragen aan een duurzamere wereld zit hem al in kleine dingen die iedereen kan doen. U kunt zelf bijvoorbeeld bij DGI uw bloemen op maat bestellen, dagelijks, direct van de kweker. Wat resulteert in efficiƫnter transport en zorgt ervoor dat u geen oude bloemen hoeft weg te gooien.

Al tijdens de bouw van ons bedrijfspand is er gebruik gemaakt van de meest hoogwaardige isolatiematerialen, waardoor er in de bedrijfshal nagenoeg nooit hoeft te worden verwarmd. Ook is de verlichting zo energie zuinig mogelijk aangelegd. Tevens is de koelinstallatie met de nieuwste efficiƫntie snufjes ingericht, waardoor er minimaal elektriciteit wordt verbruikt.

DGI is dagelijks met duurzaamheid bezig en neemt dit onderwerp mee in alle strategische beslissingen. Maar het komt ook terug in de kleine dingen, zoals het scheiden van ons afval. We gebruiken waar mogelijk meermalig fust om de hoeveelheid verpakkingsafval te minimaliseren. Het afval dat toch overblijft wordt gescheiden voor recycling. We scheiden onder meer karton, plastic en groen afval. Mede door G-fresh en een zeer accurate voorraadplanning houden wij onze eigen voorraad zo laag mogelijk.

De producten in onze webshop met het logo van G-fresh zijn gegarandeerd duurzaam geteeld. Alle kwekers die door G-fresh geselecteerd zijn, hebben een MPS-certificaat. Hun bloemen zijn voorzien van een snijdatum en zijn gemiddeld drie dagen verser dan een standaardlevering. Hierdoor weet u dat uw gekochte producten altijd goed en duurzaam verantwoord zijn.

Om duurzaamheid ook buiten ons bedrijf te stimuleren, doen we mee aan verschillende projecten. Wij zijn trotse drager van volgende certificaten; MPS Good Trade Practice, Fairtrade en Bio (SKAL). Daarnaast nemen wij deel aan FSI (Floriculture Sustainability Initiative).

MPS GTP

DGI is de trotse drager van het MPS-certificaat Good Trade Practice. Dit certificaat verzekert u ervan dat wij transparant zijn over onze geleverde producten en dat bij ons altijd bekend is wat de bron van onze producten is. Het GTP-certificaat is speciaal voor handelaren in de tuinbouwsector en waarborgt regels op het gebied van kwaliteit, milieu en personeel.

Fairtrade

Het woord zegt het al: Fairtrade, eerlijke handel. Door Fairtrade-producten te kopen en verkopen weten wij altijd dat deze producten op een eerlijke manier zijn geproduceerd en dat hiervoor niemand of iets heeft moeten lijden. Fairtrade-certificering is niet alleen belangrijk voor producenten, maar ook voor groothandelaren en retailers. Met het kopen van Fairtrade-producten draagt u bij aan lokale liefdadigheidsprojecten van de maker van uw product!

Bio

Door onze SKAL-certificering koopt u nu ook uw biologische producten via ons. Voor biologisch geteelde producten zijn geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Biologische bloemen zijn de meest milieuvriendelijke bloemen en planten die er zijn.